čtvrtek 17. září 2015

Šátek - jak jsem se zamilovala....


Před dvěma dny jsem měla na návštěvě poradkyni na nošení dětí. Od porodu to nebyla první poradkyně - už u mě byla laktační, ale tahle, to bylo úplně jiné kafe!



Já jsem si myslela, že jsem v podstatě rozhodnutá pro nosítko, jen jsem si to všechno chtěla před nákupem takové relativně drahé věci osahat a vyzkoušet. Tak jsem si na netu vyhledala, kdo se tomu v okolí věnuje a pár žen oslovila. S vyvolenou jsme si domluvily schůzku, která proběhla předevčírem. 
Paní byla hrozně milá a sympatická, prostě jsme si lidsky sedly, což určitě k mému nadšení přispělo. Donesla mi na vyzkoušení dvě nosítka - Storchenwiege a Manducu. Rovnou mi ale řekla, že na Manducu jsou ještě holky malé. A měla pravdu. Zkusila jsem tedy Storchenwiege. Nejprve s pannou o váze dítěte a pak s Aničkou, která mi dělala figurantku, neboť byla zrovna vzhůru. Bylo to fajn a i Aničce se to líbilo. 
Pak jsme přešly k šátkům. Paní mi popovídala, jaké jsou druhy, jak se šátkování v posledních letech u nás rozmohlo a pak jsme přešly k samotnému zkoušení. Opět prvně s pannou a pak na ostro s Aničkou. No a byla to láska na první zavázání. Prostě ten pocit, že máte dítě tak blízko u sebe, vzájemně se hřejete a tulíte a u toho máte volné ruce a můžete se pohybovat - to je k nezaplacení! Anička rovněž vypadala velmi spokojeně. 

Navíc mě paní pochválila, jak mi to jde! Ono to není vůbec tak složité, jak se to může zdát. A navíc si myslím, že po pár uvázáních člověk chytne grif a je to šup šup.
Poradkyně mne hned přidala do facebookové skupiny o nošení dětí, kde je obrovský výběr inzerátů na prodej šátků. Ještě ten večer jsem na několik z nich odepsala, ráno vybrala vítěze, zaplatila a radostně očekávala poštu.
Fakt jsem se nemohla dočkat, až dorazí. Bylo to kolem poledne a jeho chvíle přišla velmi záhy. Asi hodinu poté, co přišel, se nám opět rozplakala Adélka špatně utišitelným způsobem, Ani vysavač nezabíral... Tak mě napadlo rozbalit šátek... No a ona se zklidnila ještě než jsem ho dovázala! 

Od té chvíle googlím a zjišťuju, jak holky budu nosit spolu ♥

4 komentáře:

  1. Ahoj, usnadním ti googlení a rovnou ti doporučím stránku Back on Trees - http://backontrees.blogspot.cz/ =) Najdeš tam toho o nošení dvojčátek tuny, tak snad najdeš inspiraci ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jantar uz nejakou dobu mam ve sledovanych blozich, ale dekuju :-)

      Vymazat
  2. ahojky:-)....tak jak ti to jde se šátkama a co holčičky na to?:-)....vyfotíš se pak jak je máš uvázaný?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já si říkám, že bych sem mohla dát nějaké foto holek, že jo :)
      ať se čtenáři pomějou.
      Zatím jsem se nedostala k navázání obou, ale už jsem si pozvala znovu paní šátkovací, ať mi s tím pomůže.
      Nicméně na Adélku to stále funguje velmi dobře a můžu jen a jen doporučit :)

      Vymazat