neděle 29. března 2015

trampoty s výbavičkou

Tentokráte čistě miminkovská tematika!


Vzhledem k tomu, že jsem vstoupila do pátého měsíce, říkám si, že bych se pomalu měla začít poohlížet po tom, co ty naše děti budou po příchodu na svět vlastně potřebovat. Našla jsem si na netu několik verzí nákupního seznamu. Tak zaprvé - velmi jsem to podcenila. Já myslela, že koupím pleny, nějaké bodýčka (doteď se nemůžu nějak ztotožnit s tím, že budu užívat toto slovo), postýlku, vaničku a tím to tak nějak skončí. Hahaha.
Pro dvojčátka možno do seznamu nahlédnout např. zde.
Možná vám některým připadá, že to je docela normální seznam. Já s ním mám ovšem následující problémy:

bodíčka, dupačky, overálky - do háje, jaký je mezi tím vlastně rozdíl? Jsem ztracena! Aby toho nebylo málo, následuje ještě kombinéza. Ta je předpokládám totéž jako overal, jen na ven?
mikina - je třeba mikina i když se dítě narodí v srpnu? Já v srpnu nosím mikinu jen když jdu večer ven, což předpokládám, že novorozeně nepůjde... Dilema!
čepičky, rukavičky - tatáž otázka jako u mikiny. Bude třeba velmi podrobně nastudovat termoregulaci dítěte.
dětské nůžky na nehty - panika! Jen jsem si představila, že bych měla ostříhat něco tak pidižvíkového jako jsou malinkaté miminkovské nehtíčky a udělalo se mi šoufl. Navíc předpokládám, že bude nadlidský úkon ty nehtíčky udržet v klidu, aby se daly ostříhat. Četla jsem rady, že se mají stříhat, když dítě spí. Nemůžu uvěřit tomu, že se při tom nevzbudí - já bych si asi určitě všimla, že mi někdo ve spánku stříhá nehty.
odsávačka připojitelná na vysavač - děláte si prdel?!? to jako opravdu mám něčím, co připojím na vysavač, odsát maličkému křehoučkému děťátku snople? Nevěřím tomu, že mu to nevysaju i s mozkem. Nic takového by mě nenapadlo dělat ani dospělému, natož miminku! A to se jako dělá pravidelně, nebo když má dítě rýmu, nebo jak?
zavinovačka - co to je? Podle názvu bych tipla, že se do toho dítě asi zavinuje. Ale kdy, co dál? Dalším levelem je tzv. rychlozavinovačka, která je asi oproti té klasické nějak vytuněná a zavinování jde rychleji. Nenecházím však odpověď na otázku, v jaké situaci dítě zavinout.
fusak - tak nějak tuším, co to je. Asi to bude něco jako spacák, jen na ven. Tak jsem si říkala, že v létě to nebude potřeba, ale pak jsem objevila "celoroční fusak", tak jsem zase zmatená, jestli to teda potřebuju, nebo nepotřebuju.

Jak vidíte, problémů s výbavičkou je celá řada. Proto jsem její nákup ještě odložila na neurčito.

Jinak včera jsme byli na plese a já vyhrála vzduchovku (ale fakt pěknou). Tak mě to rozněžnilo - představila jsem si, že se narodí jeden nebo dva synové a až povyrostou, tak je táta bude učit z ní střílet a řekneme jim, že jsme ji vyhráli, když byli v bříšku.

Trošku méně pozitivní poznatek je, že na mě každý čumí. Respektive ne na mě, ale na břicho. To, že čuměli mužovi kolegové a jejich ženy, mě ani nepřekvapilo. Ale úplně cizí lidi? Nejsem moc zvyklá na sebe strhávat pozornost, takže se zatím cítím trošku nesvá. A myslím, že bude hůř!

Kontrola už zítra! Nemůžu se dočkat....

1 komentář:

  1. Já se do zjišťování výbavičky ještě nepustila, ale když to tak čtu, ani se mi nechce :-D

    OdpovědětVymazat