čtvrtek 3. července 2014

Staré koleje

Tak se všechno vrací postupně do starých kolejí.
Dnes je to dva týdny od punkce vajíček a já tomu nemůžu věřit - jen dva týdny? Připadá mi to jako aspoň dva měsíce. Nevím, jestli to značí, že už "je to za mnou". Asi jo. Nemůžu říct, že bych nějak vyloženě smutnila. Jen je u nás na úřadě teď hromada ženských těhotných, což mě nerozesmutňuje, ani nerozněžňuje, ale úplně obyčejně mě to sere, protože si představuju, že do toho všechny vlítly ani neví jak a že žádná z nich určitě nemusela podstupovat utrpení jménem ivf, natož opakovaně. Vím, že to může být jinak, a že některé z těch těhulí za sebou taky můžou mít strastiplný osud, ale ve finále před sebou vláčí pupek, tak mě prostě serou, no. 

Jinak se mi teda do starých kolejí vrací i vlasy, zdá se mi, že mi přestávají tak moc padat (ťuk ťuk). Co se ovšem zřejmě nehodlá vrátit do starých kolejí je moje menstruace. V úterý jsem měla klasické (teda vlastně na mé poměry dost silné) menstruační křeče, což mě vyděsilo, protože jsem to měla dostat až ke konci týdne. Dosud má mensturace byla pravidelná jak příliv a odliv! Přemítala jsem, co ty bolesti znamenají, a jestli mám jet na pohotovost (protože - jak jinak - můj gyndař je na dva týdny na dovolené). Neřekla jsem vám totiž, že asi před týdnem jsem pro změnu válčila s úpornými kvasinkami. Jedna radost za druhou. No prostě jsem nevěděla, jestli se "tam dole" neděje něco nekalého. Nechtěla jsem s tím ale nikoho obtěžovat, ale zároveň nic podcenit. Dřív, než jsem se stačila rozhodnout, jestli teda pohotovost jo nebo ne, jsem to dostala. Ještěže tak, na pohovotosti by se mi pěkně vysmáli. No, takže má drahá menstruace přišla po 23 dnech a zasáhla silou dosud nevídanou. To nebudu moc rozpitvávat, neb je to dost nechutné. Ale beru to sportovně, soudím, že se tím tělo čistí a že je to tak správně. Společně s litry krve ze mně vytečou všechny škodliviny a "bude uklizeno".Trošičku čára přes rozpočet je ale to, že v důsledku tohoto neočekávaného posunu v mém cyklu bude zřejmě v termínu svatby mé nejlepší kamarádky probíhat červený týden, kdy se uvažuje o začátku mé další stimulace. Ale to je ještě relativně daleko a uvidíme, kdy dorazí příští měsíc.

Jinak pokračuji v přípravě na září, což znamená hlavně přemýšlení o tom, co udělat příště jinak a lépe. Takže k mému Femibionu jsem přidala na doporučení lékaře Inofolic. Ten se mimochodem prodává v balení po 20 sáčcích a vysolila jsem za něj bratru pěkných 450 korun. Vzhledem k tomu, že se užívá jeden sáček denně, dostáváme se na krásnou sumu téměř sedmi set korun za měsíc. Femibion je za necelé tři sta za třicet tobolek, takže šplháme k tisícovce za měsíc pouze za "vitamíny". Nádhera. To mi připomíná, že Norsko se zřejmě konat nebude, páč mi muž po předběžné kalkulaci sdělil, že jen cesta by nás vyšla na něco kolem pětadvaceti tisíc, takže děkuju pěkně. Holt do Norska pojedem až nebudeme plánovat tak velké výdaje. Zatím to vypadá na záložní plán - Slovinsko. Tam by se daly podniknout i nějaké ferraty!

Ještě jsem chtěla napsat něco o kafi. Mám totiž dojem, že se mi v poslední době honí hlavou jen kafe. Řekla jsem si totiž, že bych ho v rámci přípravy na těhotenství taky měla vysadit. Aktuálně se to má tak, že ze čtyř dní tohoto týdne jsem ho nepila dva dny (pondělí a středa). A minimálně ve středu jsem přemýšlela jen nad tím, jak strašně moc chci kafe. Bohužel abych zaměstnala mozek, tak jsem sáhla po laskominách - zase jsem začla futrovat čokoládu (ne zas tak ve velkém - denně si dám 1 trojuhelníček toblerone a za dnešek a včerejšek jsem k tomu přidala ještě jedny polomáčenky), takže asi už na furt budu vypadat jak válec. Slibuju si, že OD PŘÍŠTÍHO TÝDNE se zase začnu hýbat!!! Páč vypadám hrozně.... :-(

2 komentáře:

  1. zobat laskominy,jako 1 trojuhelnik toblerone???tys me rozesmala!To mam jen na nocnim stolku,abych se vubec rano vyhrabala z postele...

    OdpovědětVymazat
  2. já myslela toho VELKÉHO toblerone :)

    OdpovědětVymazat