sobota 8. února 2014

Úvodem...

Proč jsem se rozhodla psát v podstatě úplně laický blog o umělém oplodnění, když je internet plný informací?
Je to ze dvou důvodů. Jednak na internetu vcelku jednoduše najdete popis celého procesu IVF, různé podoby asistované reprodukce, zkušenosti žen, kolik si která čeho píchá, k jakému lékaři chodí, kolik jí uzrálo vajec (v maminkovské hantýrce též vajuch - přiznám se, že jsem tím slangem byla z počátku dost zaskočená, nejprve jsem vůbec netušila, co je CAR, ET,OPU, IUI, ICSI, mrazáčci, utrouš, clostík,... no a pak se v souvislosti s IVF samozřejmě objevují notoricky známí manžové, těhulky, ovulky, snažilky, mimísci, testíkování a podobné šílenosti. Já osobně bych se těmhle zkratkám tady radši vyhla a snad mi tohle předsevzetí vydrží!). Ale postrádala jsem lidský pohled, co vlastně žena prožívá a zakouší během celého toho (jistě strastiplného) procesu. Jak se vlastně všechny jeho fáze projevují nejen na těle "snažilky", ale taky na její duši. Jak to celé nese partner. Ale i praktické informace, jak dlouho to trvá, kolik to stojí, jestli to bolí, jestli žena může chodit do práce, ... V hlavě se mi poté, co jsme se rozhodli, že do toho půjdeme, zrodily stovky otázek, na které jsem nenašla odpověď. Tak trochu ale doufám, že tenhle blog bude zajímavý i pro lidi, kteří s asistovanou reprodukcí nemají vůbec nic společného. Kteří se jí nechystají podstoupit a nepotřebují ji. I oni se ale jistě dozví spoustu zajímavých informací.

No a druhým důvodem, proč vlastně píšu tenhle blog, je že ráda píšu. Ne, to není ten důvod! I když trošku jo. Myslím, že během celé té dlouhé cesty k miminu přijdou chvíle, kdy se budu potřebovat někam vypsat, dostat ze sebe to špatné, nebo i to dobré. Předpokládám, že následující měsíce budou plné emocí, s nimiž ne vždy budu chtít zatěžovat svého drahého, o kterém jsem sice přesvědčená, že mi bude velkou oporou, ale nerada bych ho neustálým omíláním daného tématu absolutně znechutila.

Takže teď, když jsem na samém začátku, jsem plná nadějí, ale i obav... a vy můžete být u toho (to zní jako upoutávka na reality show!)

1 komentář:

  1. Dobrý den, na Vašich stránkách jsem nikde nenalezla Váš kontakt. Obsah blogu se mi velice líbí a chtěla jsem Vás kontaktovat ohledně nabídky spolupráce s jedním z největších českých internetových knihkupectví. Pokud to bude jen trochu možné, napište mi, prosím, na pavlina@megaknihy.cz. Do předmětu uveďte adresu Vašeho blogu. Těším se na spolupráci, Pavlína Veselá

    OdpovědětVymazat